tirsdag den 15. januar 2013

Sunde chips

Nogle gange har man bare lyst til chips. Den der saltede, knasende fornemmelse i munden. Men nej, hvor jeg bare ikke gider at proppe masser af unødigt fedt og kalorier indenbords, hvis jeg kan undgå det. Og det gør jeg som regel. Da jeg faldt over et tilbud på courgetter til en flad femmer, bestemte jeg mig for at de skulle laves til chips. Og det blev de. De blev dejligt sprøde. Og det bedste ved at lave sine egne chips er, at man kan krydre dem lige som man har lyst til.
I denne omgang faldt valget på herbes de provence krydderi, men det er bare med at komme i gang med at eksperimentere med forskellige krydderier. Der blev til en lille skålfuld, hvilket er en passende portion til mig. 

Courgette chips
2 courgetter
olie
salt 
krydderi efter smag

Courgetterne skæres i tynde skiver. Læg dem enkeltvis på en bageplade med bagepapir og pensl dem med en meget let med en lille smule olie. Drys med salt og krydderier. Lad være med at komme for meget krydderi på, da de krymper til ca. halv størrelse. Gentag på den anden side, og bag dem i en forvarmet ovn ved 110 grader i 1½-2 timer til der er gyldne og sprøde.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar