lørdag den 12. januar 2013

Let(tere) spaghetti carbonara

Jeg spiser stort set aldrig spaghetti, pasta eller ris for den sags skyld. For det første, så har det aldrig rigtig sagt mig noget. For det andet, så foretrækker jeg det er fuldkorn hvis jeg endelig skal spise det. Idag gjorde jeg en undtagelse. Jeg kom i tanke om, at jeg rigtig godt kan lide spaghetti carbonara. Da jeg vidste at kæresten havde en lang dag på arbejde, bestemte jeg mig for at lave det, men stadig i en version hvor jeg følte det var okay for mig at spise det. Selvom jeg helst ville have fuldkornsspaghetti, bestemte jeg mig for at lave almindelig spaghetti, da det nu en gang er noget billigere og det er så sjældent vi får det.
Det var lækkert! Dejlig cremet og med masser af bacon. Det faldt bestemt også i kærestens smag, og efter jeg havde taget min portion, sørgede han for at der ikke var mere tilbage. Fik også titlen "total yndlings kæreste", så man må sige at retten var godtaget.

Lettere spaghetti carbonara
200 g spaghetti
150 g kalkunbacon
1 æg
1 æggeblomme
50 g revet parmesan
1 dl madlavningsfløde 4 %

Kog spaghettien efter anvisning på pakken. Steg kalkunbaconen på panden, indtil den er sprød. Æg, æggeblomme, madlavningsfløde og parmesan røres sammen. Når baconen er færdigstegt, hældes den i flødeblandingen. Når spaghettien er kogt færdig, hældes vandet fra, og spaghettien hældes tilbage i gryden og stilles på kogepladen igen. Hæld flødeblandingen over, og rør hurtigt rundt indtil blandingen har fordelt sig.  Drys eventuelt lidt salt og peber på for ekstra smag. Serveres med det samme.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar