fredag den 4. januar 2013

Hjemmelavet is med god samvittighed

Jeg har fået anskaffet mig en fin lyseblå ismaskine fra OBH, der kan lave is på ca. 10 minutter og den skulle selvfølgelig afprøves her til aften. Da jeg generelt undgår sukker, skulle den selvfølgelig være sukkerfri. Isen er lavet på græsk yoghurt og skummetmælk, for at få en cremet konsistens. Jeg valgte i denne omgang at lave  den med chokolade og peanutbutter, men der er mange smagskombinationer man kan afprøve.
Resultatet blev en vellykket is, der bestemt bliver lavet igen.

Is med peanutbutter og chokolade:
200 g græsk yoghurt
100 g skummetmælk
 25  g sukkerfri hakket chokolade
   1 spsk. peanutbutter
flydende sødemiddel
vaniljearoma

Rør græsk yoghurt og skummetmælk sammen og smag til med sødemiddel og vaniljearoma. Put blandingen i ismaskinen, og lad den køre i ca. 5 minutter. Put peanutbutter i og lad det blive rørt nogenlunde ud inden chokoladestykkerne tilsættes. Lad den køre endnu nogle minutter, indtil den ønskede konsistens er opnået. Put eventuelt hakkede chokoladestykker ovenpå som topping. Serveres straks.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar