Selvom man lever sundt, kan man godt engang imellem have lyst til noget der er lidt mere usundt end det man normalt spiser. Det findes der heldigvis råd for med denne mættende ret: sprøde kyllingestykker, bagt sweet potato med hvidløgssmør og en gang coleslaw. Amerikanermad når det skal smage godt, men også være forsvarligt at spise, når man bare gerne vil have sund mad frem for fast food.
Coleslaw 4 pers.
½ hvidkålshoved
4 gulerødder
2 dl. æblecidereddike
sødemiddel
salt
Snit hvidkålshovedet fint og riv gulerødderne groft og kom det hele i en stor skål. Bland æblecidereddike, sødemiddel og salt i en anden skål. Hæld blandingen over hvidkål og gulerødder og rør rundt. Lad stå ca. 30 minutter på køl inden servering.
Sprød sennepskylling med honning 4 pers.
4 kyllingebryster
3 dl. sennep
1,5 dl. honning
4 dl. bran flakes
salt
peber
Kyllingebrysterne skæres i tern. I en skål blandes sennep med honning, salt og peber. I en anden skål hældes knuste bran flakes i. Kyllingeternene vendes først i sennepsblandingen og derefter i bran flakes. Puttes i et smurt ildfast fad. Bages i ca. 20 minutter ved 200 grader.
Bagte sweet potatoes 4 pers.
4 store sweet potatoes
3 spsk. Lätta eller lignende
2 fed hvidløg
salt
peber
Kartoflerne lægges på en rist i en forvarmet ovn ved 200 grader. Bages i ca. 40 minutter indtil de er bløde indvendig. Lätta røres med pressede hvidløg og smages til med salt og peber. Kartoflerne serveres varme med en klat hvidløgssmør.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar