lørdag den 19. januar 2013

Lækre mini doughnuts

Doughnuts er bare gode. Meget. De er også usunde. Rigtig meget endda. Disse doughnuts er til gengæld sunde og der er rent faktisk kostfibre i dem. Og så er de heldigvis også meget nemme at lave. Endnu engang fandt jeg en opskrift jeg bare måtte afprøve: cake-batter doughnuts. Hende Katie er og bliver altså genial efter mit hoved. Resultatet blev yderst vellykket. Glasuren fandt jeg selv på, og den skuffer bestemt heller ikke.
Jeg valgte at bruge grahamsmel, da jeg synes det fungerer fint i de fleste opskrifter. På grund af valget af mel bliver de lidt tungere i det, hvilket gør at de rent faktisk også mætter og man kan derfor heller ikke spise nær så mange. Jeg valgte at lave dem mindre end der stod i opskriften og endte med at få 12 stk. i stedet for de 6 der var beregnet i opskriften. Det er en god eftermiddagssnack når man lige har brug for noget energi til at klare resten af dagen. Da de er sukkerfri, er man desuden fri for at ens blodsukker tager en ordentlig rutschetur.

Chokoladeglasur
1,5 dl sukrin
1 spsk. flydende becel
2-3 spsk kakao

Rør alle ingredienserne sammen i en gryde, og varm det op indtil sukrinen er smeltet. Pas på der ikke kommer klumper i. Tag gryden af varmen og dyp oversiden af doughnutsene i. Pas på fingrene, det er meget varmt (ja, jeg brændte mig). Hvis der skal krymmel på skal det gøres med det samme, da glasuren hurtigt stivner.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar